Предстоящи ъпдейти

  • 20 Март 2018
  • Новини
  • 2368
  • update, node.js
Предстоящи ъпдейти

Дойде време да обявим дългоочакваните обновения към сайта.

1. Промяна на категориите в сайта


Почти всички категории в сайта ще претърпят промени, като целта ни е да създадем “пътека” за уроците.
Ако един човек иска да стане Front-end, то той трябва да премине през основи на HTML/CSS, след което да се запознае с JavaScript, а след това да надгражда. Например при JavaScript трябва да се премине през ES6, task mаnаger (например Grunt), мениджър за пакети (например npm), тестове (например Mocha) и чак след това да се избере framework като React.js или Vue.js. Всеки етап трябва да е изпълнен с много упражнения и примери. Искаме да улесним процеса на учене и стъпките, които смятаме че са правилни.

2. Open Source проекти


Има изключително голям интерес към създаването на курсове за Node.js/React.js и за това започваме два проекта, които ще бъдат изцяло Open Source. Първият проект е създаване на Admin UI, който е създаден с React.js и може да го приложите към всеки един проект (не е задължително да е базиран на Node.js, може да е PHP или RoR). Този проект ще е от помощ както за начинаещи програмисти, така и за хора с опит, които искат да надградят проектите си. Вторият проект ще е скелетно приложение/стартов проект на Node.js, който ще може да се използва за създаване на различни проекти, като ще имаме и интеграция с MySQL.

3. Разширяване на блог секцията


Блога в сайта вече ще публикува и кратки видеа с отговори на въпроси зададени от вас. Вие ще имате възможност да задавате въпроси като коментари във Facebook или от контактната форма на сайта и ние ще отговаряме на възможно най-голяма част от тях. Може да започнете още от сега да изпращате вашите въпроси.


Освен описаните промени започваме и качването на новите курсове, имаме подготвено съдържание за няколко месеца, като сме си поставили цел да продължим с по един нов урок всеки ден.